Wednesday, October 31, 2007

Blogging on Blagging

This is my Blogging on Bogging, in our last lesson about wages and salaries; I learn a lot of things. for example: how much money a worker earn if she/hi work in this hours: M-9, T-9, W-8, TH-7, F-10 and his/her wages per hour is $12.00

Solution:

* add all the hours
9+9+8+7+10 = 43 hours
* multiply the total hours to the wages per hour
$12.00x43 hours=$516.00
then the total salaries that the worker eared is $516.00

This lesson in wage and salaries is really gonna help us in our day to day especially the working student.


8 comments:

Veronique said...

Great work on defining how to count a salary. This is a good thing to know and I am happy that you understand it well. Remember that mostly everything you are learning right now, you will want to use in the future, so try to understand it as well as possible. If you have any questions, you can always ask your teacher or the other mentors. That is why we are here :)
University of Regina
Mentor
Veronique Poulin

Veronique said...
This comment has been removed by the author.
Scott said...

It's great that you are learning practical knowledge. This may be ahead of where Mr. Kuropatwa is going but look at it another way. What if you were to receive overtime (Time and a Half) for those the extra time you put in. Depending on the job, you may receive overtime two different ways. One way, is to pay extra for any hours over the 8 that you worked. So this way you would receive $18 for M-1, T-1, W-0, TH-0 and F-2.

1+1+2 = 4 hours overtime
8+8+8+7+8 = 39 regular hours
12.00 x 39 = $468.00 regular
18.00 x 4 = $72.00 overtime
$468.00 + $72.00 = $540.00 earned

The second way, is to pay overtime for the hours over 40 in a week. Therefore, if you worked 43 hours in a week, you would receive 3 hours overtime:

12.00 x 40 = $480.00
18.00 x 3 = $54.00
480.00 + 54.00 = $534.00 earned

Just a couple more ways to look at it so that you will make sure to earn that extra money you deserve!!

If this is a little ahead of you, don't worry, and if you have questions about this, please ask!!

=Scott Goertzen (Mentor)
University of Regina

JoyceC said...

Hello, its joyce =)

Don't forget who the next scribe is!! =)

melchor said...

thanks to scott for showing, how to get a overtime pay..and to veronique too! and to joyce, it's blogging on blogging not a scribe post. thanks again guys!!

Josh L said...

It is good to see that you are all learning something that you are going to use forever. If you are working right now you should look at some of your pay stubs and see if they are calculating your hours correctly and calculating you gross earning properly. Compare your gross earning to your net earnings. You will see how much money that you lose to deductions (Employment Insurance, CPP and Tax). You may think that these deductions are unnecessary and may anger you a little however, they favor you in the end. If you ever get a job and are laid off or fired, then you can apply for Employment Insurance and receive some income while you are employed and looking for a new job. In the end if you ever need money for that reason, the government will take the deductions and pay you with them.

Josh L.
Mentor U of R

Tawna said...

I think it is a really good thing that you are learning ways to apply your math to actuall life. I think this makes it really easy to understand. I think that it is important that you worked different hours each day and were able to figure out your salary accordingly. I think that when you enter the work force you will be able to figure out roughly how much money you are going to make, before deductions, so that you can budget your money. I hope that you will use this type of math in the future.

Tawna B
Mentor
University of Regina

Jenelle said...

Great work! I see that your class has been working on spreadsheets now. Why dont you try to doing this question on spreadsheet and see which way is easier.
Jenelle K. (mentor)
University of Regina